Το σωστό μαξιλάρι

Το σωστό μαξιλάρι, το πρώτο βήμα για έναν καλό ύπνο!


Η σωστή επιλογή του μαξιλαριού αποτελεί το πρώτο βήμα  για την εξασφάλιση ενός ποιοτικού ύπνου  καθώς έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα και είναι σαφώς οικονομικότερη λύση από την αλλαγή στρώματος.

 

Τι πρέπει να ξέρουμε :

  • Το μαξιλάρι θα πρέπει να εξασφαλίσει σωστή υποστήριξη στον αυχένα χωρίς να ασκεί πίεση. Η σπονδυλική στήλη θα πρέπει να διατηρείται σε ευθεία γραμμή με το κεφάλι καθ’ όλη τη διάρκεια του ύπνου.
  • Αν υποφέρετε από αλλεργίες  θα πρέπει να επιλέξετε υποαλλεργικά μαξιλάρια (κυρίως συνθετικά ή αφρού).
  • Αν έχετε ήδη αυχενικές ενοχλήσεις θα πρέπει να επιλέξετε ένα ορθοπεδικό-ανατομικό.

Ο τρόπος που κοιμόμαστε είναι το βασικό κριτήριο επιλογής. Επιλέγουμε με βάση τη στάση του σώματος κατά τον ύπνο  με στόχο πάντα το κεφάλι να είναι στο ίδιο ύψος με την σπονδυλική στήλη.

Άρα αν κοιμόμαστε:
1. Μπρούμυτα → μαλακό μαξιλάρι
2. Ανάσκελα   → μαλακό και χαμηλό μαξιλάρι
3. Στο πλάι →  σκληρό

Από ποιο υλικό να προτιμήσω μαξιλάρι; Στην αγορά θα βρείτε:

  1. Από φτερά ή πούπουλα ή βαμβάκι → μαλακά μαξιλάρια.
  2. Από λάτεξ  →  ανθεκτικά στα βακτήρια.
  3. Από πολυεστέρα →  τα πιο οικονομικά.
  4. Μαξιλάρια «visco elastic», γνωστά και ως «αφρού μνήμης»  → προσαρμόζονται στο βάρος και τη θερμοκρασία του σώματος, δεν ασκούν καμία πίεση στο κεφάλι και τον αυχένα.

Τέλος μη ξεχνάτε ότι το μαξιλάρι σας έχει «ύπουλους εχθρούς».

Ακάρεα: οι εχθροί του μαξιλαριού σας
Τα ακάρεα είναι μικροσκοπικοί αλλεργιογόνοι μικροοργανισμοί που αναπτύσσονται στο εσωτερικό των μαξιλαριών και μπορούν να εντείνουν την αλλεργική ρινίτιδα, το άσθμα την επιπεφυκίτιδα και άλλες αλλεργίες.

Τι πρέπει να ξέρουμε
Τα ακάρεα τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα του δέρματός μας.

Τι πρέπει να κάνουμε
Καλύπτουμε τα μαξιλάρια με ειδικές θήκες, που υπάρχουν στο εμπόριο τις οποίες πλένουμε τακτικά στους 60 βαθμούς &…σε κάθε περίπτωση αλλάζουμε μαξιλάρι κάθε 2 χρόνια!

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία στο site μας και για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της ιστοσελίδα μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» συμφωνείτε με τη χρήση της πολιτικής μας.